info 'at' LuukMeeuwis.nl

  • Luuk woont vanaf zijn geboorte (1 februari 1996) in Best. Hij is de jongste van een sportief en muzikaal Meeuwisgezin. Zijn oudste broer Maarten (1991) speelt piano en keyboard, zijn broer Onno (1993) is drummer.
 
  • Luuk is student Technische Wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast klassieke muziek (maken en luisteren) is sporten een grote hobby. Luuk heeft gevoetbald, was tennisselectiespeler en haalt als wedstrijdzwemmer bij DBD elk jaar (schoolslag)limieten voor de Brabantse kampioenschappen. Ook wielrennen en hardlopen hebben zijn interesse.
 
  • Luuk kreeg op zijn achtste in Best zijn eerste saxofoonlessen van Inge Storms-Deuss, nadat hij bij haar AMV- en blokfluitlessen had gevolgd. Na het (heel snel) behalen van zijn A-diploma tipte Inge hem om te gaan spelen in een harmonie-orkest. Een gouden tip, want hoewel zijn beide opa’s bestuurleden waren (geweest) bij harmonie-orkesten had hij nooit nagedacht over zelf spelen in een dergelijk orkest. Begin 2005 trad hij toe tot het opleidingsorkest van harmonie Arti et Amicitiae (A&A) in Oirschot.
 
  • Nadat Luuk in 2007 cum laude slaagde voor zijn B-examen van het CVA in Tilburg adviseerde zijn saxofoondocente hem over te stappen naar Jean Pennings, die net als Luuk woonachtig is in Best. Wederom een gouden tip. Want met de saxofoonlessen bij Jean Pennings, voorheen hoofdvakdocent saxofoon aan het conservatorium, deed Luuk een belangrijke stap in zijn muzikale carrière. Jean Pennings, met al zijn ervaring, heeft aan Luuk met grote betrokkenheid drie jaar lang fantastisch saxofoonles gegeven. Jean adviseerde hem ook bij de aanschaf van een nieuwe saxofoon, ging mee naar concoursen in Bladel, naar het SJMN-concours in Zwolle en naar het Prinses Christinaconcours in Den Bosch.
 
  • Luuk is sinds zijn elfde de jongste muzikant van het groot orkest (A-orkest) van A&A (tegenwoordig Arti geheten). Dat orkest werd eind 2008 op het KNFM-concours in Enschede met dirigent Hans van de Velden kampioen in de 1e divisie.
 
  • Luuk speelt met heel veel plezier in het Arti-orkest, dat sinds 2010 onder leiding staat van dirigent Kris Roemers.
 
  • In 2010 deed Luuk op advies van Jean Pennings toelatingsexamen voor de Young Musicians Academy (YMA) in Tilburg. De YMA, voorheen Jong Talentklas van het Fontys Conservatorium, biedt potentiële vakmusici tussen de 10 en 17 jaar een speciaal lesprogramma om zich te kunnen ontwikkelen tot de nieuwe sterren van de toekomst. Elke zaterdag krijgen zij lessen in o.a. theorie, koorrepetitie en samenspel. De YMA streeft ernaar de jonge talenten zoveel mogelijk met elkaar te laten spelen en concerteren. Hun hoofdvak krijgen zij van een docent aan het conservatorium. Luuk heeft sinds 2010 saxofoonles van Ties Mellema (winnaar Nederlandse Muziekprijs 2011).
 
  • In 2014 heeft Luuk eindexamen VWO gedaan, en daarmee ook de YMA-periode afgerond. Sindsdien volgt hij, naast zijn studie Technische Wiskunde, contractonderwijs aan het Fontys Conservatorium, wat betekent dat hij nog steeds les heeft bij Ties Mellema.